Hírek

Elérhetőségek

MÁTRANOVÁKI MÁJUS 1. MŰVELŐDÉSI HÁZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA_800_1.jpg

Mátranovák Község Önkormányzata   

MÁTRANOVÁKI MÁJUS 1. MŰVELŐDÉSI HÁZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
 
 
Mátranovák Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy korszerűsítéssel csökkentse a művelődési ház épületének energia igényét, károsanyag kibocsátását, ezáltal működési költséget takarítson meg.
 

A projekt keretében Mátranovák községben a Petőfi út 1. szám alatt található önkormányzati tulajdonú művelődési ház épületének fejlesztésére került sor, melynek energetikai jellemzői messze elmaradtak a jelenleg hatályos követelményektől, a korszerűnek tekintett színvonaltól. A határoló szerkezetek hőszigetelő képessége rossz volt, az energiaellátó rendszerek elavultak voltak, ebből adódóan az épület energiaigénye jelentős költséget okozott az önkormányzatnak.

 

A beruházás keretében megvalósult a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzati falak és a lapostető hőszigetelése. Az épület fűtési igényét korábban kielégítő állandó hőmérsékletű gázkazánt kondenzációs kazánra cserélték, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepeket szereltek fel. A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését eredményezi, amely nemcsak a fenntartónak jelent megtakarítást, hanem környezeti szempontból is előnnyel jár az energiahordozó felhasználás csökkenése miatt. Az épület villamosenergia fogyasztásának csökkentése érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítettek.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 92.405.951 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00064 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás időtartama: 2018.06.01.-2020.07.31.

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-363-357

hivatal@matranovak.hu

Csatolmány(ok):