Hírek

Elérhetőségek

MÁTRANOVÁK FOGORVOSI ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT FEJLESZTÉSE

 

 

 

 

 

 

 

 

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA_1000.jpg
Mátranovák Község Önkormányzata

               

 

MÁTRANOVÁK FOGORVOSI ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT FEJLESZTÉSE

 

 

Mátranovákon a fogorvosi szolgálat a község Bányatelep településrészén működik, mely a falu lakosain kívül a szomszédos Mátraterenye lakosságát is ellátja, összesen 3.400 főt. Épülete felújításra szorul. Ugyanezen a településrészen jelentős számú a veszélyeztetett család és gyermek, ezért indokolt a védőnői szolgálat helybe hozása, fejlesztése.

Mátranovák Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy felújítsa a fogorvosi rendelőnek helyt adó épületet, és ugyanott helyet biztosítson a védőnő munkájához az adott településrészen.

 

A kitűzött célok eléréséhez az önkormányzat a Mátranovák, Rózsa út 6. sz. alatt található rendelőépületet felújítja, energetikailag korszerűsíti, akadálymentesíti, illetve eszközöket szerez be a szolgáltatások ellátásához. A rendelő mellett kialakítanak egy burkolt akadálymentes parkolót is az előírásoknak megfelelően. A tervezett beruházás során az épületben alapozás, falazás, a nyílászárók elhelyezése, új tetőszerkezet építése fedéssel, az épület külső-belső vakolása, hőszigetelése, burkolás történik. Az épület központi fűtésrendszerrel bővül, gázcirkó kazán kerül beépítésre lapradiátorokkal. Napenergia hasznosítás céljából egy 20 panelból álló napelemes rendszert építenek ki.

A fejlesztés elősegíti a lakosság egészségének fejlődését, a megelőzést, a korai felismerést. A projekt hozzájárul Mátranovák település népesség megtartásához, az életminőség javításához, a munkaképesség fenntartásához az alapszolgáltatások vonzóvá tételével.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését eredményezi, amely nemcsak a fenntartónak jelent megtakarítást, hanem környezeti szempontból is előnnyel jár.

 

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 42.003.638 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00017 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás várhatóan 2018 október végéig fejeződik be.

Bővebb információ:

06-32-363-357

hivatal@matranovak.hu